Zonnepanelen Almkerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Almkerk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Met een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels onze tool lees jij samengestelde info over zonnepanelen kopen in Almkerk!

zonnepanelen installateur 4286
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4286
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Almkerk april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.woudrichem.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Woudrichem. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Woudrichem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Almkerk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Almkerk kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan loopt dit al op tot €1065,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Almkerk variëren tussen de €4700 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €616,5 (tarief april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Almkerk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3525 – €4350€390
2277012€5150 – €5650€650
3340014€5925 – €6100€850
4408017€6550 – €6800€920
5440020€7075 – €7175€960
6486022€7475 – €8000€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Almkerk achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Almkerk is 3320 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Veel huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Almkerk?

Bij het installeren van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-almkerk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Almkerk vergelijken? Dankzij onze stappenplan zoek jij in korte tijd een erkende monteur in je woonplaats. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Almkerk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Woudrichem.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Almkerk op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen)? Dan kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4286).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!