Zonnepanelen Rijswijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Rijswijk? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Met de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website check jij praktische informatie aangaande zonnepanelen kopen in Rijswijk!

zonnepanelen installateur 4284
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4284
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijswijk april 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.woudrichem.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Woudrichem. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Woudrichem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Rijswijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Rijswijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan pak je al €1060,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rijswijk liggen tussen de €4400 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €614,25 (kosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rijswijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3450 – €4325€440
2279012€5275 – €5625€500
3323015€6000 – €6175€850
4400018€6350 – €6850€900
5452019€7025 – €7175€970
6504023€7500 – €7925€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Rijswijk achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijswijk bedraagt 3320 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Rijswijk?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijswijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Rijswijk vergelijken? Via onderstaande tips zoek jij in korte tijd een erkende vakman in jouw streek. Verscheidene bedrijven beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Rijswijk.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Woudrichem.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rijswijk op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4284).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!