Zonnepanelen Andel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Andel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Door dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Andel!

zonnepanelen installateur 4281
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4281
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Andel april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.woudrichem.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Woudrichem. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Woudrichem zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Andel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Andel kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan men de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5000), dan pak je al €1050. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Andel komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €609,75 (prijs april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Andel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120107€3550 – €4275€430
2288011€5175 – €5900€525
3343014€6025 – €6125€800
4384018€6400 – €6675€900
5451019€7075 – €7225€1000
6512023€7450 – €7925€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Andel vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Andel is 3320 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Andel?

Voor het leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-andel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Andel vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies je zonder problemen een uitstekende installateur in de buurt. Het merendeel van de specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Andel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificering (denk aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Woudrichem.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Andel op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een project in je eigen buurt (Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen)? Dan mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4280, 4281).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!