Zonnepanelen Zijderveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Zijderveld? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Middels zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze vergelijker check je toepasbare raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Zijderveld!

zonnepanelen installateur 4122
 • Een lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4122
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zijderveld februari 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.vianen.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Vianen. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Ook is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Vianen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Zijderveld
Direct zonnepanelen bestellen? In Zijderveld zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan loopt dit al op tot €1065,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 600.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zijderveld liggen tussen de €4300 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Nuon betaal je al snel €681,75 (onkosten februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Zijderveld kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3675 – €4250€380
2304012€5200 – €5850€550
3350015€6000 – €6125€825
4417016€6500 – €6700€930
5464020€7025 – €7225€960
6500023€7675 – €7800€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Zijderveld bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zijderveld bedraagt 3110 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Zijderveld?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zijderveld

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zijderveld vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een deskundige installateur in jouw streek. Diverse installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Zijderveld.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens verzenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Vianen.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zijderveld op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal zonne-energie project (Vianen, Hagestein, Everdingen)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 4122).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!