Zonnepanelen Hoef en Haag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Hoef en Haag? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze vergelijker check jij actuele gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Hoef en Haag!

zonnepanelen installateur 4125
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4125
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoef en Haag juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.vianen.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Vianen. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Vianen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hoef en Haag
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hoef en Haag kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5125), dan pak je al €1076,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hoef en Haag komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je al snel €686,25 (onkosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Hoef en Haag kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3700 – €4275€400
2296011€5025 – €5750€600
3329014€6025 – €6150€825
4403016€6500 – €6775€890
5431019€7050 – €7275€1010
6484023€7475 – €8075€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Hoef en Haag ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoef en Haag bedraagt 3110 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Hoef en Haag?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoef-en-haag

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Hoef en Haag vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb je in een zeer korte periode een goede installateur in jouw omgeving. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de aard van de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Hoef en Haag.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (denk aan Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Vianen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hoef en Haag op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Vianen, Hagestein, Everdingen)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4125).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!