Zonnepanelen Ossenwaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Ossenwaard? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Via een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze tool lees jij veelzijdige aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ossenwaard!

zonnepanelen installateur 3989
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode3989
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ossenwaard juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.vianen.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Vianen. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Vianen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Ossenwaard
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ossenwaard kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5675), dan is het belastingvoordeel al €1191,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 600.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ossenwaard variëren tussen de €4300 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ossenwaard kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117107€3575 – €4250€400
2279012€5075 – €5700€525
3321016€5975 – €6125€750
4383018€6300 – €6750€940
5436019€6925 – €7175€1030
6484021€7525 – €7875€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Ossenwaard tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ossenwaard bedraagt 3110 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Ossenwaard?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ossenwaard

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ossenwaard vergelijken? Door onze stappenplan tref jij zonder problemen een betrouwbare monteur in jouw streek. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort huis. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Ossenwaard.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar let ook op certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Vianen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ossenwaard op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Vianen, Hagestein, Everdingen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 3989).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!