Zonnepanelen Hagestein kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hagestein? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met de zonnepanelen-vergelijker bekijk je toepasbare adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hagestein!

zonnepanelen installateur 4124
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4124
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hagestein april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.vianen.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Vianen. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste is er ook een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Vianen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Hagestein
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hagestein kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5100), dan profiteer je al van een korting van €1071. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (april 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hagestein komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €684 (tarieven april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hagestein is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118206€3575 – €4275€430
2286012€5050 – €5600€500
3354014€5975 – €6250€775
4408018€6300 – €6700€950
5451020€7075 – €7175€990
6511021€7575 – €7925€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Hagestein tref je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hagestein bedraagt 3110 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 panelen van 325 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hagestein?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hagestein

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hagestein vergelijken? Op basis van onze stappenplan heb jij in enkele stappen een betrouwbare vakspecialist in je postcodegebied. Het merendeel van de bedrijven beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het type huis. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hagestein.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Vianen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hagestein op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal project (Vianen, Hagestein, Everdingen)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4124).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!