Zonnepanelen Everdingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Everdingen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze website ontdek je waardevolle toelichtingen over zonnepanelen kopen in Everdingen!

zonnepanelen installateur 4121
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4121
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Everdingen maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.vianen.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Vianen. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Vianen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Everdingen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Everdingen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5050), dan profiteer je al van een korting van €1060,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 800.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (maart 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Everdingen liggen tussen de €4000 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert plusminus 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Qurrent betaal je hiervoor wel €679,5 (prijs maart 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Everdingen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3675 – €4325€410
2297011€5125 – €5725€500
3354015€5950 – €6225€875
4408018€6550 – €6850€890
5452019€6950 – €7250€1020
6507022€7600 – €7950€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Everdingen bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Everdingen bedraagt 3110 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 11 panelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Everdingen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-everdingen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Everdingen vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten vind je vandaag nog een deskundige vakman in de regio. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Everdingen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van adviseurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar wees scherp op certificering (zoals TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Vianen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Everdingen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal project (Vianen, Hagestein, Everdingen)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 4121).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!