Zonnepanelen Vriezenveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Vriezenveen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van deze pagina ontdek je uitgebreide toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Vriezenveen!

zonnepanelen installateur 7671
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7671
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vriezenveen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.twenterand.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Twenterand. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Twenterand kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Vriezenveen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Vriezenveen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Pakweg 750.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vriezenveen liggen tussen de €5400 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Qurrent betaal je al snel €645,75 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Vriezenveen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3575 – €4375€380
2288013€5200 – €5675€500
3348015€6025 – €6125€750
4418018€6350 – €6825€930
5450020€7050 – €7225€1010
6486022€7525 – €8125€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Vriezenveen tref jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vriezenveen is 3310 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Vriezenveen?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vriezenveen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Vriezenveen vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan kies je in een zeer korte periode een erkende aanbieder in jouw omgeving. Sommige monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Vriezenveen.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Twenterand.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vriezenveen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 7670, 7671, 7672).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!