Zonnepanelen Bruinehaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Bruinehaar? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van deze website vind je omvangrijke tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bruinehaar!

zonnepanelen installateur 7675
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7675
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bruinehaar mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.twenterand.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Twenterand. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Twenterand zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Bruinehaar
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Bruinehaar kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5325), dan bedraagt dit al €1118,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 800.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bruinehaar zitten vaak tussen de €5300 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €648 (kosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Bruinehaar is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3575 – €4400€440
2310011€5100 – €5825€525
3354015€6000 – €6275€800
4401016€6475 – €6850€940
5458019€7025 – €7150€1030
6496023€7550 – €8175€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Bruinehaar check je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bruinehaar is 3310 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Bruinehaar?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bruinehaar

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Bruinehaar vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies jij in enkele stappen een betrouwbare expert in de regio. Sommige adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Kies ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo relevant zonnepanelen advies in Bruinehaar.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Twenterand.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bruinehaar op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 7675).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!