Zonnepanelen Geerdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Geerdijk? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze website vind je omvangrijke info m.b.t. zonnepanelen kopen in Geerdijk!

zonnepanelen installateur 7686
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7686
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geerdijk mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.twenterand.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Twenterand. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Twenterand kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Geerdijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Geerdijk kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5475), dan loopt dit al op tot €1149,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 600.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Geerdijk schommelen tussen de €4400 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Qurrent betaal je hiervoor wel €661,5 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Geerdijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120107€3400 – €4250€410
2310011€5025 – €5850€550
3327014€5975 – €6050€800
4407018€6350 – €6725€930
5465020€6900 – €7125€990
6503022€7550 – €8175€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Geerdijk achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geerdijk bedraagt 3310 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Geerdijk?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geerdijk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Geerdijk vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind jij zonder problemen een goede vakspecialist in de buurt. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf het type huis. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan goedzonnepanelen advies in Geerdijk.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Twenterand.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Geerdijk op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 7686).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!