Zonnepanelen Westerhaar-Vriezenveensewijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Met innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker ontdek je samengestelde details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Westerhaar-Vriezenveensewijk!

zonnepanelen installateur 7676
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westerhaar-Vriezenveensewijk mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.twenterand.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Twenterand. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Twenterand zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Westerhaar-Vriezenveensewijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Westerhaar-Vriezenveensewijk kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,04 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 600.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Westerhaar-Vriezenveensewijk komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert ongeveer 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en Oxxio betaal je hiervoor wel €650,25 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Westerhaar-Vriezenveensewijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3650 – €4300€430
2275012€5300 – €5875€550
3349014€6025 – €6075€700
4400017€6425 – €6750€910
5455019€7100 – €7200€990
6512021€7525 – €7875€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Westerhaar-Vriezenveensewijk check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerhaar-Vriezenveensewijk is 3310 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westerhaar-vriezenveensewijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vind je in enkele stappen een uitmuntende specialist in je woonplaats. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Twenterand.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Westerhaar-Vriezenveensewijk op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 7676).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!