Zonnepanelen Vroomshoop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Vroomshoop? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze vergelijker ontdek jij bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vroomshoop!

zonnepanelen installateur 7681
 • Lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7681
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vroomshoop mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.twenterand.nl tref jij de spelregels in de gemeente Twenterand. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Twenterand kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Vroomshoop
Direct zonnepanelen bestellen? In Vroomshoop kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan is het belastingvoordeel al €1139,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,05 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 600.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vroomshoop zitten vaak tussen de €4100 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €657 (tarief mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Vroomshoop kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3700 – €4275€410
2289012€5250 – €5725€625
3358014€6000 – €6050€875
4409018€6500 – €6775€950
5442020€7100 – €7300€1020
6482022€7550 – €7925€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Vroomshoop vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vroomshoop bedraagt 3310 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vroomshoop?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vroomshoop

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Vroomshoop vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een uitstekende specialist in jouw omgeving. De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer het type woning. Het genre dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Vroomshoop.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificering (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Twenterand.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vroomshoop op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7680, 7681).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!