Zonnepanelen Schinnen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Schinnen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze tool lees jij handige details aangaande zonnepanelen kopen in Schinnen!

zonnepanelen installateur 6365
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6365
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schinnen april 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.schinnen.nl vind jij de spelregels in de gemeente Schinnen. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Schinnen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Schinnen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Schinnen kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Schinnen variëren tussen de €5200 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €636,75 (kosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Schinnen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3475 – €4200€380
2310013€5150 – €5850€500
3324015€6075 – €6275€850
4394018€6300 – €6775€920
5459019€7100 – €7275€1000
6483023€7475 – €7850€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Schinnen ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schinnen bedraagt 2930 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Schinnen?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schinnen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Schinnen vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vergelijk jij in een zeer korte periode een goede leverancier in de buurt. Verscheidene specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft dan relevant zonnepanelen advies in Schinnen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schinnen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Schinnen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 6365).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente