Zonnepanelen Nuth kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Nuth? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels onze vergelijker doorzoek jij actuele info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nuth!

zonnepanelen installateur 6361
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6361
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nuth mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.nuth.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Nuth. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Nuth zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Nuth
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nuth zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5225), dan is jouw winst al €1097,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 600.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nuth komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €625,5 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Nuth kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117208€3450 – €4250€390
2309012€5300 – €5650€650
3324014€6050 – €6075€875
4408018€6375 – €6800€920
5466019€6950 – €7300€970
6503022€7400 – €8075€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Nuth tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nuth bedraagt 3400 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nuth?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nuth

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nuth vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt zoek je in enkele stappen een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Een aantal bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Nuth.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Nuth.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nuth op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Nuth, Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6360, 6361, 6363).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente