Zonnepanelen Amstenrade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Amstenrade? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Door middel van krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij handige info aangaande zonnepanelen kopen in Amstenrade!

zonnepanelen installateur 6436
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6436
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Amstenrade mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.schinnen.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Schinnen. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €900,00. Ook is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Schinnen zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Amstenrade
Direct zonnepanelen bestellen? In Amstenrade kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan is het belastingvoordeel al €1176. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Amstenrade zitten vaak tussen de €5100 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €630 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Amstenrade kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3650 – €4475€380
2307012€5075 – €5650€675
3340015€6025 – €6025€725
4384016€6400 – €6825€940
5469020€6950 – €7200€1000
6509023€7650 – €7925€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Amstenrade vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amstenrade bedraagt 2930 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Amstenrade?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-amstenrade

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Amstenrade vergelijken? Geholpen door onze stappenplan heb je in een zeer korte periode een goede leverancier in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de aard van de woning. Het soort woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Amstenrade.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om naam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Schinnen.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Amstenrade op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6436).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!