Zonnepanelen Oirsbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Oirsbeek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van deze pagina bekijk je uitgebreide tips aangaande zonnepanelen kopen in Oirsbeek!

zonnepanelen installateur 6438
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6438
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oirsbeek mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.schinnen.nl check jij de spelregels in de gemeente Schinnen. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Schinnen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oirsbeek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oirsbeek kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan is het belastingvoordeel al €1181,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer een half miljoen huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oirsbeek schommelen tussen de €4700 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Oirsbeek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3400 – €4400€420
2278011€5100 – €5750€600
3340016€6050 – €6150€725
4389017€6375 – €6825€930
5440019€7025 – €7225€1010
6486021€7575 – €7925€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oirsbeek ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oirsbeek is 2930 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Oirsbeek?

Voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oirsbeek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oirsbeek vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kies je moeiteloos een uitmuntende leverancier in jouw streek. De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Oirsbeek.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schinnen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oirsbeek op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 6438).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!