Zonnepanelen Sweikhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Sweikhuizen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Door gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website bekijk jij praktische toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sweikhuizen!

zonnepanelen installateur 6174
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6174
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sweikhuizen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.schinnen.nl check jij de spelregels in de gemeente Schinnen. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er nog een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Schinnen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Sweikhuizen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Sweikhuizen kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5825), dan profiteer je al van een korting van €1223,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim een half miljoen investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sweikhuizen zitten vaak tussen de €5200 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Powerpeers betaal je al snel €623,25 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sweikhuizen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117907€3400 – €4450€440
2303011€5025 – €5650€650
3334015€6100 – €6075€800
4386018€6475 – €6775€950
5441019€6900 – €7200€980
6484021€7700 – €8175€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Sweikhuizen tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sweikhuizen bedraagt 2930 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 panelen van 285 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Sweikhuizen?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sweikhuizen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sweikhuizen vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt kies jij in een zeer korte periode een uitstekende vakman in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Sweikhuizen.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Schinnen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sweikhuizen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 6174).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!