Zonnepanelen Vaals kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Vaals? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze vergelijker lees jij omvangrijke info m.b.t. zonnepanelen kopen in Vaals!

zonnepanelen installateur 6291
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6291
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vaals juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.vaals.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Vaals. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Vaals kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Vaals
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vaals kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5450), dan is het belastingvoordeel al €1144,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa een half miljoen woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vaals zitten vaak tussen de €4600 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €645,75 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vaals is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3675 – €4250€420
2295013€5275 – €5725€625
3322015€6100 – €6225€825
4408017€6500 – €6850€880
5469020€7075 – €7150€980
6486022€7550 – €8050€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Vaals lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vaals is 2830 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Vaals?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vaals

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Vaals vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een deskundige monteur in je woonplaats. Een aantal leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Schets de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Vaals.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Vaals.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vaals op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Vijlen-Lemiers, Vaals)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 6290, 6291).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente