Zonnepanelen Doenrade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Doenrade? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Door dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze tool lees je veelzijdige tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Doenrade!

zonnepanelen installateur 6439
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6439
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Doenrade mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.schinnen.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Schinnen. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Schinnen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Doenrade
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Doenrade bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5650), dan bedraagt dit al €1186,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Doenrade fluctueren tussen de €5400 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €634,5 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Doenrade kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3650 – €4350€440
2270011€5050 – €5850€525
3322015€6000 – €6275€750
4419018€6325 – €6750€890
5463020€7050 – €7125€1030
6520023€7525 – €8100€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Doenrade check je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Doenrade bedraagt 2930 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Doenrade?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-doenrade

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Doenrade vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vergelijk je in korte tijd een betrouwbare monteur in de regio. Tal van bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer expliciet jouw woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Doenrade.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Schinnen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Doenrade op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6439).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!