Zonnepanelen Puth kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Puth? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Mede door de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij accurate aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Puth!

zonnepanelen installateur 6155
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6155
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Puth mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.schinnen.nl tref je de spelregels in de gemeente Schinnen. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Schinnen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Puth
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Puth kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5775), dan bedraagt dit al €1212,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg een half miljoen investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Puth fluctueren tussen de €4200 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Puth kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3475 – €4450€430
2309011€5075 – €5625€575
3331016€6025 – €6100€825
4405017€6400 – €6800€940
5438020€6975 – €7250€960
6484023€7575 – €7925€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Puth ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Puth is 2930 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Puth?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-puth

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Puth vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs heb je moeiteloos een betrouwbare monteur in de regio. Diverse monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het soort huis. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Puth.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Schinnen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Puth op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Amstenrade – Oirsbeek)? Dan kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 6155).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!