Zonnepanelen Valkenburg aan de Geul kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Valkenburg aan de Geul? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Valkenburg aan de Geul!

zonnepanelen installateur 6342
 • Makkelijk geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Valkenburg aan de Geul juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.valkenburg.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Valkenburg aan de Geul kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Valkenburg aan de Geul
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Valkenburg aan de Geul kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5475), dan is jouw winst al €1149,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Valkenburg aan de Geul liggen tussen om en nabij de €4900 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Qurrent betaal je al snel €648 (tarief juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Valkenburg aan de Geul bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3400 – €4500€410
2277013€5075 – €5900€500
3332016€6050 – €6075€875
4395018€6325 – €6650€910
5451020€6925 – €7275€1030
6497021€7500 – €8150€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Valkenburg aan de Geul tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Valkenburg aan de Geul is 2940 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Valkenburg aan de Geul?

Voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-valkenburg-aan-de-geul

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Valkenburg aan de Geul vergelijken? Dankzij het advies hieronder vind je in korte tijd een deskundige vakman in jouw omgeving. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type woning. Het genre huis (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Valkenburg aan de Geul.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Valkenburg aan de Geul.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Valkenburg aan de Geul op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Valkenburg, Houthem – Sint Gerlach, Schin op Geul – Oud-Valkenburg, Sibbe – IJzeren, Berg en Terblijt – Vilt, Walem)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 6341, 6342).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente