Zonnepanelen Pernis Rotterdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Pernis Rotterdam? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref jij actuele info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Pernis Rotterdam!

zonnepanelen installateur 3195
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3195
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Pernis Rotterdam juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.rotterdam.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Rotterdam. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Rotterdam kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Pernis Rotterdam
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Pernis Rotterdam bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5300), dan bedraagt dit al €1113. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n een half miljoen woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Pernis Rotterdam liggen tussen de €4500 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Qurrent betaal je hiervoor wel €621 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Pernis Rotterdam bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117907€3575 – €4500€440
2290011€5250 – €5900€575
3334014€6025 – €6100€750
4390016€6375 – €6625€920
5466020€7050 – €7150€1020
6506023€7550 – €8050€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Pernis Rotterdam achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pernis Rotterdam bedraagt 2410 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Pernis Rotterdam?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-pernis-rotterdam

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Pernis Rotterdam vergelijken? Met tips van onze adviseurs kies je zonder problemen een professionele installateur in jouw streek. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Pernis Rotterdam.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Rotterdam.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Pernis Rotterdam op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3195).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!