Zonnepanelen Barendrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Barendrecht? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze website ontdek jij waardevolle details over zonnepanelen kopen in Barendrecht!

zonnepanelen installateur 2991
 • Lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBarendrecht
Postcode2991
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Barendrecht juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.barendrecht.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Barendrecht. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Barendrecht kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Barendrecht
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Barendrecht zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan pak je al €987. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,05 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 750.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Barendrecht liggen tussen de €4400 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €686,25 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Barendrecht kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118607€3425 – €4450€380
2274011€5025 – €5625€500
3346016€5950 – €6225€875
4407017€6425 – €6750€930
5439020€7025 – €7275€1010
6516021€7625 – €8000€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Barendrecht tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Barendrecht bedraagt 3310 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Barendrecht?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-barendrecht

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Barendrecht vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een erkende vakman in de buurt. Verscheidene installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Barendrecht.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Barendrecht.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Barendrecht op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Noord, Binnenland, Oranjewijk, Buitenoord, Ter Leede, Paddewei, Molenvliet, Nieuweland, Dorpzicht, Bijdorp, Smitshoek, Voordijk, Meerwede, Waterkant, Havenkwartier, Gaatkensoog, Riederhoek, Vrijheidsakker, Vrijenburg, Buitengebied Noord, Buitengebied Zuid, Bedrijventerreinen)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2990, 2991, 2992, 2993, 2994, 2995).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!