Zonnepanelen Alblasserdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Alblasserdam? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze website lees jij veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Alblasserdam!

zonnepanelen installateur 2951
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Postcode2951
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Alblasserdam juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.alblasserdam.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Alblasserdam. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Alblasserdam is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Alblasserdam
Direct zonnepanelen bestellen? In Alblasserdam kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4625), dan is jouw winst al €971,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 700.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Alblasserdam fluctueren tussen de €5400 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pakweg 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Pure Energie betaal je hiervoor wel €679,5 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Alblasserdam bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3575 – €4225€380
2288012€5225 – €5675€650
3328016€6100 – €6100€700
4380016€6375 – €6625€940
5460020€7000 – €7225€1010
6489022€7625 – €8150€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Alblasserdam vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Alblasserdam bedraagt 2880 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Alblasserdam?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-alblasserdam

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Alblasserdam vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies je moeiteloos een uitstekende expert in je postcodegebied. Diverse adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Alblasserdam.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Alblasserdam.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Alblasserdam op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Centrum, Kinderdijk, Blokweer, Souburgh, Bedrijventerrein, Landelijk gebied)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2950, 2951, 2952, 2953, 2954).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!