Zonnepanelen Maasvlakte Rotterdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Maasvlakte Rotterdam? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels deze pagina bekijk jij praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Maasvlakte Rotterdam!

zonnepanelen installateur 3199
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3199
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maasvlakte Rotterdam juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.rotterdam.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Rotterdam. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Rotterdam kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Maasvlakte Rotterdam
Direct zonnepanelen bestellen? In Maasvlakte Rotterdam kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5400), dan is het belastingvoordeel al €1134. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 600.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Maasvlakte Rotterdam komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 2800 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent betaal je hiervoor wel €630 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Maasvlakte Rotterdam kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3700 – €4200€390
2291012€5050 – €5600€650
3337016€5950 – €6075€725
4387017€6300 – €6775€910
5450020€6925 – €7200€1010
6493023€7575 – €8175€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Maasvlakte Rotterdam check je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maasvlakte Rotterdam is 2410 kWh. Dit staat voor circa 11 panelen van 290 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle klanten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Maasvlakte Rotterdam?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maasvlakte-rotterdam

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Maasvlakte Rotterdam vergelijken? Via tips van onze adviseurs kies jij zonder problemen een professionele leverancier in de regio. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer expliciet het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Maasvlakte Rotterdam.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Rotterdam.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maasvlakte Rotterdam op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 3198, 3199).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!