Zonnepanelen Krimpen aan den IJssel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker tref jij samengestelde tips aangaande zonnepanelen kopen in Krimpen aan den IJssel!

zonnepanelen installateur 2921
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Postcode2921
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Krimpen aan den IJssel juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.krimpenaandenijssel.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Krimpen aan den IJssel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Krimpen aan den IJssel
Direct zonnepanelen bestellen? In Krimpen aan den IJssel kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 600.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Krimpen aan den IJssel zitten vaak tussen de €5000 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Vandebron betaal je hiervoor wel €639 (tarief juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Krimpen aan den IJssel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3525 – €4450€440
2309013€5050 – €5775€550
3350014€6100 – €6175€850
4416017€6400 – €6675€940
5467020€6900 – €7150€1030
6507022€7525 – €8100€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Krimpen aan den IJssel achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Krimpen aan den IJssel bedraagt 2920 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Krimpen aan den IJssel?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-krimpen-aan-den-ijssel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Krimpen aan den IJssel vergelijken? Door middel van onderstaande tips heb jij snel en eenvoudig een professionele vakspecialist in de buurt. Verscheidene monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de aard van de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Krimpen aan den IJssel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Krimpen aan den IJssel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Krimpen aan den IJssel op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Krimpen aan den IJssel)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 2920, 2921, 2922, 2923, 2924, 2925, 2926).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!