Zonnepanelen Vondelingenplaat kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Vondelingenplaat? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Door zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze website check jij waardevolle details m.b.t. zonnepanelen kopen in Vondelingenplaat!

zonnepanelen installateur 3196
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3196
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vondelingenplaat juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.rotterdam.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Rotterdam. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Rotterdam is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Vondelingenplaat
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vondelingenplaat zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan bedraagt dit al €1118,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,035 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 800.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vondelingenplaat zitten vaak tussen de €4500 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in grofweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Vondelingenplaat kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3475 – €4200€400
2303012€5100 – €5700€525
3357016€6050 – €6050€775
4416016€6450 – €6850€930
5440019€7075 – €7150€1000
6484022€7625 – €8000€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Vondelingenplaat zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vondelingenplaat bedraagt 2410 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel bewoners verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vondelingenplaat?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vondelingenplaat

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Vondelingenplaat vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref jij zonder problemen een erkende specialist in de regio. Verscheidene installateurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de aard van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Vondelingenplaat.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Rotterdam.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vondelingenplaat op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 3195, 3196).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!