Zonnepanelen Ridderkerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Ridderkerk? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze vergelijker lees jij omvangrijke tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Ridderkerk!

zonnepanelen installateur 2981
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Postcode2981
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ridderkerk april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.ridderkerk.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ridderkerk. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Ridderkerk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Ridderkerk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ridderkerk zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5675), dan is het voordeel al €1191,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 750.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ridderkerk schommelen tussen de €4000 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €681,75 (kosten april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Ridderkerk bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3425 – €4225€380
2274013€5175 – €5875€575
3344014€5950 – €6125€725
4388017€6350 – €6700€950
5458019€7025 – €7200€1000
6491022€7700 – €8050€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Ridderkerk achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ridderkerk is 2890 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Ridderkerk?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ridderkerk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ridderkerk vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder tref jij zonder problemen een uitmuntende installateur in je woonplaats. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets expliciet jouw woning. Het soort woning (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies ook een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Ridderkerk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Ridderkerk.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ridderkerk op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Est, Oost, Drievliet, Het Zand, Slikkerveer, Bolnes, Rijsoord, Oostendam, Donkersloot, Verenambacht, Cornelisland)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985, 2986, 2987, 2988, 2989).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!