Zonnepanelen Europoort Rotterdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Europoort Rotterdam? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij praktische informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Europoort Rotterdam!

zonnepanelen installateur 3198
 • Makkelijk geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3198
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Europoort Rotterdam juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.rotterdam.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Rotterdam. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Rotterdam is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Europoort Rotterdam
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Europoort Rotterdam zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5375), dan pak je al €1128,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 800.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Europoort Rotterdam liggen tussen om en nabij de €5400 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €627,75 (vergoeding juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Europoort Rotterdam kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3575 – €4250€390
2285011€5025 – €5725€625
3342016€5925 – €6100€800
4393017€6375 – €6775€920
5466019€7100 – €7150€1020
6488023€7500 – €7875€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Europoort Rotterdam achterhaal je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Europoort Rotterdam is 2410 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Europoort Rotterdam?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-europoort-rotterdam

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Europoort Rotterdam vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten heb je snel en eenvoudig een uitmuntende expert in de buurt. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Europoort Rotterdam.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Rotterdam.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Europoort Rotterdam op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3197, 3198).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!