Zonnepanelen Hoek van Holland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Hoek van Holland? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met onze website bekijk jij bruikbare gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hoek van Holland!

zonnepanelen installateur 3151
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3151
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoek van Holland juli 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.rotterdam.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Rotterdam. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Rotterdam zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Hoek van Holland
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hoek van Holland kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan is het voordeel al €1076,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 750.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hoek van Holland liggen tussen om en nabij de €4200 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent betaal je al snel €697,5 (kosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hoek van Holland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117108€3475 – €4200€380
2300012€5225 – €5725€600
3333016€5950 – €6225€850
4400017€6550 – €6625€950
5434019€6975 – €7300€1000
6496023€7650 – €8125€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Hoek van Holland ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoek van Holland bedraagt 2410 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Hoek van Holland?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoek-van-holland

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Hoek van Holland vergelijken? Door de uitleg die hierna komt zoek jij zonder problemen een erkende aanbieder in jouw streek. Sommige specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Hoek van Holland.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Rotterdam.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoek van Holland op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft het een regionaal project (Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 3150, 3151).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!