Zonnepanelen Capelle aan den IJssel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Capelle aan den IJssel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Door zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker tref je handige details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Capelle aan den IJssel!

zonnepanelen installateur 2901
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Postcode2901
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3790 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€114,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Capelle aan den IJssel april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.capelleaandenijssel.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Capelle aan den IJssel. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Capelle aan den IJssel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Capelle aan den IJssel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Capelle aan den IJssel kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan is jouw winst al €1008. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 550.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Capelle aan den IJssel komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of NLE betaal je al snel €695,25 (vergoeding april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Capelle aan den IJssel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3625 – €4475€380
2277012€5175 – €5625€500
3349016€5925 – €6225€775
4413018€6525 – €6800€890
5443020€6925 – €7200€1010
6483023€7450 – €7825€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Capelle aan den IJssel tref jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Capelle aan den IJssel is 2880 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Capelle aan den IJssel?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-capelle-aan-den-ijssel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Capelle aan den IJssel vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref je binnen enkele minuten een deskundige vakman in jouw omgeving. Tal van aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het soort huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Capelle aan den IJssel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Capelle aan den IJssel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Capelle aan den IJssel op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Capelle-West en ‘s-Gravenland, Middelwatering-West, Middelwatering-Oost, Oostgaarde-Zuid, Oostgaarde-Noord, Schenkel, Schollevaar-Zuid, Schollevaar-Noord en Hoofdweg, Rivium en Fascinatio)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 2900, 2901, 2902, 2903, 2904, 2905, 2906, 2907, 2908, 2909).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!