Zonnepanelen Hoogvliet Rotterdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Hoogvliet Rotterdam? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je handige gegevens over zonnepanelen kopen in Hoogvliet Rotterdam!

zonnepanelen installateur 3191
 • Lagere maandlasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3191
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogvliet Rotterdam april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.rotterdam.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rotterdam. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Rotterdam zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hoogvliet Rotterdam
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hoogvliet Rotterdam zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5275), dan profiteer je al van een korting van €1107,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 600.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Hoogvliet Rotterdam fluctueren tussen de €4500 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Oxxio betaal je hiervoor wel €618,75 (tarieven april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hoogvliet Rotterdam kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3475 – €4425€390
2270013€5050 – €5900€625
3333014€6050 – €6025€725
4404016€6350 – €6800€940
5469019€6950 – €7200€1010
6515021€7600 – €8050€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Hoogvliet Rotterdam tref je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogvliet Rotterdam is 2410 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Hoogvliet Rotterdam?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogvliet-rotterdam

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hoogvliet Rotterdam vergelijken? Met de uitleg die hierna komt tref jij in een zeer korte periode een uitstekende monteur in jouw streek. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de aard van de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Hoogvliet Rotterdam.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Rotterdam.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hoogvliet Rotterdam op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een regionaal project (Rotterdam Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, IJsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Hoek van Holland, Spaanse Polder, Nieuw Mathenesse, Aalhaven-Eemhaven, Vondelingenplaat, Botlek-Europoort-Maasvlakte, Rotterdam-Noord-West, Rivium, Bedrijventerrein Schieveen, Rozenburg)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 3190, 3191, 3192, 3193, 3194, 3196).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!