Zonnepanelen Wolfheze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Wolfheze? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Via innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze tool tref je waardevolle info die helpen bij zonnepanelen kopen in Wolfheze!

zonnepanelen installateur 6874
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6874
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wolfheze mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.renkum.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Renkum. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Renkum zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Wolfheze
Direct zonnepanelen bestellen? In Wolfheze kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan is jouw winst al €1050. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Wolfheze schommelen tussen de €4100 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pakweg 2800 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of NLE betaal je hiervoor wel €630 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wolfheze kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3400 – €4250€410
2275011€5300 – €5700€625
3353015€6100 – €6250€750
4394017€6475 – €6850€930
5442019€6950 – €7250€960
6518021€7500 – €8200€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Wolfheze lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wolfheze bedraagt 2860 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Wolfheze?

Puur voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wolfheze

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wolfheze vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Wolfheze.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificering (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Renkum.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wolfheze op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een project in je eigen buurt (Renkum, Oosterbeek, Doorwerth)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6874).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!