Zonnepanelen Heelsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Heelsum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je bruikbare gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heelsum!

zonnepanelen installateur 6866
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6866
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heelsum mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.renkum.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Renkum. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Renkum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Heelsum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Heelsum kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan pak je al €1039,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,055 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 700.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Heelsum komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Heelsum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3500 – €4475€430
2309011€5175 – €5825€500
3358014€6075 – €6225€750
4395017€6425 – €6750€920
5430019€7100 – €7150€990
6496023€7600 – €7900€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Heelsum check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heelsum bedraagt 2860 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Heelsum?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heelsum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Heelsum vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan kies jij in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in jouw omgeving. Sommige specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Heelsum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Renkum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heelsum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een regionaal project (Renkum, Oosterbeek, Doorwerth)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 6866).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!