Zonnepanelen Doorwerth kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Doorwerth? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Op basis van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met deze pagina check jij actuele info m.b.t. zonnepanelen kopen in Doorwerth!

zonnepanelen installateur 6865
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6865
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Doorwerth mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.renkum.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Renkum. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde bestaat er een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Renkum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Doorwerth
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Doorwerth kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4925), dan bedraagt dit al €1034,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 700.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Doorwerth komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op zo’n 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Doorwerth bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3575 – €4275€410
2275013€5050 – €5800€650
3340016€5950 – €6050€875
4398016€6450 – €6750€920
5447019€6975 – €7300€1020
6520021€7525 – €7925€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Doorwerth achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Doorwerth bedraagt 2860 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Doorwerth?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-doorwerth

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Doorwerth vergelijken? Op basis van onze stappenplan vind jij in korte tijd een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Verschillende adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het type woning. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Doorwerth.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Renkum.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Doorwerth op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Renkum, Oosterbeek, Doorwerth)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6865).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!