Zonnepanelen Heveadorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Heveadorp? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze vergelijker doorzoek jij veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Heveadorp!

zonnepanelen installateur 6869
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6869
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heveadorp mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.renkum.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Renkum. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Renkum zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Heveadorp
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Heveadorp zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 600.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Heveadorp fluctueren tussen de €5400 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Heveadorp kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3650 – €4425€410
2309012€5275 – €5625€600
3342014€6075 – €6200€825
4408017€6400 – €6850€940
5458020€6975 – €7175€1020
6510022€7550 – €8150€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Heveadorp vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heveadorp is 2860 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Veel consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Heveadorp?

Tijdens de montage van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heveadorp

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Heveadorp vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies je in korte tijd een deskundige vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Heveadorp.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Renkum.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Heveadorp op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Renkum, Oosterbeek, Doorwerth)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 6869).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!