Zonnepanelen Oosterbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Oosterbeek? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide details die helpen bij zonnepanelen kopen in Oosterbeek!

zonnepanelen installateur 6861
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6861
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterbeek mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.renkum.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Renkum. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Renkum kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oosterbeek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oosterbeek kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4900), dan is het voordeel al €1029. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim een half miljoen investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oosterbeek schommelen tussen de €4300 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op circa 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Nuon betaal je daarvoor zo’n €621 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Oosterbeek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3550 – €4375€380
2275013€5125 – €5875€500
3351014€6100 – €6075€850
4385018€6300 – €6600€890
5446020€6900 – €7250€990
6491023€7600 – €8025€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Oosterbeek ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterbeek is 2860 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 10 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oosterbeek?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterbeek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Oosterbeek vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan tref jij moeiteloos een goede vakman in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Oosterbeek.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Renkum.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oosterbeek op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een project in je eigen buurt (Renkum, Oosterbeek, Doorwerth)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6860, 6861, 6862).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!