Zonnepanelen Spanbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Spanbroek? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze tool vind je bruikbare aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Spanbroek!

zonnepanelen installateur 1715
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1715
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spanbroek juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.opmeer.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Opmeer. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Opmeer is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Spanbroek
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Spanbroek bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 800.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Spanbroek liggen tussen om en nabij de €4600 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €684 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Spanbroek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117006€3425 – €4275€390
2275013€5000 – €5600€650
3350015€6100 – €6250€800
4390016€6425 – €6775€880
5445019€7075 – €7225€970
6501021€7675 – €8125€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Spanbroek tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spanbroek bedraagt 3020 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Spanbroek?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spanbroek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Spanbroek vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten tref je in een zeer korte periode een erkende vakspecialist in de buurt. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Spanbroek.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Opmeer.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Spanbroek op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1715).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!