Zonnepanelen Aartswoud kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Aartswoud? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. D.m.v. krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij praktische info die helpen bij zonnepanelen kopen in Aartswoud!

zonnepanelen installateur 1719
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1719
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aartswoud juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.opmeer.nl tref jij de spelregels in de gemeente Opmeer. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Opmeer kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Aartswoud
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Aartswoud kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4900), dan loopt dit al op tot €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij een half miljoen investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Aartswoud variëren tussen de €5300 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (kosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Aartswoud kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3650 – €4450€390
2306011€5250 – €5650€600
3336016€5900 – €6175€725
4399018€6325 – €6600€940
5435019€6925 – €7150€980
6507021€7600 – €7800€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Aartswoud achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aartswoud is 3020 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Aartswoud?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aartswoud

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Aartswoud vergelijken? Middels het advies hieronder vergelijk je in korte tijd een goede monteur in jouw streek. De meeste bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Aartswoud.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar let ook op relevante keurmerken (denk aan ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €15,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Opmeer.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Aartswoud op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 1719).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!