Zonnepanelen De Weere kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in De Weere? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij praktische raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in De Weere!

zonnepanelen installateur 1662
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1662
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Weere mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.opmeer.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Opmeer. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Opmeer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in De Weere
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Weere zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5750), dan profiteer je al van een korting van €1207,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 750.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in De Weere variëren tussen de €5400 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in plusminus 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of NLE betaal je hiervoor wel €645,75 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in De Weere kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120207€3700 – €4300€390
2282012€5250 – €5725€650
3359014€6025 – €6100€775
4418017€6550 – €6650€910
5468020€7075 – €7250€1030
6500023€7525 – €7875€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck De Weere check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Weere bedraagt 3020 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in De Weere?

Bij het installeren van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-weere

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in De Weere vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs tref je zonder problemen een uitmuntende expert in je postcoderoos. Verscheidene specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in De Weere.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn naam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Opmeer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in De Weere op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02)? Dan mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 1661, 1662, 1663).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!