Zonnepanelen Hoogwoud kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Hoogwoud? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze website check jij handige tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Hoogwoud!

zonnepanelen installateur 1718
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1718
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogwoud juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.opmeer.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Opmeer. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Opmeer zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hoogwoud
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hoogwoud zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4875), dan is jouw winst al €1023,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 550.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hoogwoud schommelen tussen de €5300 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 3050 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €686,25 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hoogwoud kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119306€3575 – €4225€420
2278012€5250 – €5775€650
3353014€6075 – €6150€875
4386017€6350 – €6725€910
5453020€6950 – €7300€980
6501022€7675 – €7975€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hoogwoud achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogwoud is 3020 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Hoogwoud?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogwoud

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hoogwoud vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten zoek jij in een zeer korte periode een goede specialist in jouw streek. Het merendeel van de adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Hoogwoud.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Opmeer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoogwoud op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1718).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!