Zonnepanelen Olst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Olst? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij handige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Olst!

zonnepanelen installateur 8121
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8121
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Olst mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.olst-wijhe.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Olst-Wijhe. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Olst-Wijhe zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Olst
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Olst kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5025), dan pak je al €1055,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 600.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Olst variëren tussen de €4100 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in plusminus 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €609,75 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Olst bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119307€3650 – €4425€420
2282011€5300 – €5650€600
3331015€6100 – €6050€750
4384016€6375 – €6675€890
5432019€6900 – €7275€990
6519022€7525 – €8000€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Olst check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Olst is 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Olst?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-olst

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Olst vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb je binnen enkele minuten een uitstekende expert in de buurt. Sommige specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Olst.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Olst-Wijhe.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Olst op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8120, 8121).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!