Zonnepanelen Welsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Welsum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker check jij bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Welsum!

zonnepanelen installateur 8196
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8196
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Welsum mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.olst-wijhe.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Olst-Wijhe. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Olst-Wijhe is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Welsum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Welsum zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten heel voordelig een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5400), dan pak je al €1134. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,055 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 600.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Welsum fluctueren tussen de €4700 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je al snel €643,5 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Welsum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3550 – €4200€400
2301013€5075 – €5650€525
3340015€6000 – €6100€700
4414016€6550 – €6650€890
5457019€6900 – €7175€970
6509022€7525 – €8150€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Welsum zie je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Welsum is 3140 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel mensen installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Welsum?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-welsum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Welsum vergelijken? Via onze stappenplan tref je moeiteloos een professionele monteur in jouw omgeving. Verscheidene installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Kies daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Welsum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Olst-Wijhe.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Welsum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een regionaal project (Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 8196).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!