Zonnepanelen Marle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Marle? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze website bekijk je toepasbare tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Marle!

zonnepanelen installateur 8198
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8198
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Marle mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.olst-wijhe.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Olst-Wijhe. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Olst-Wijhe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Marle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Marle zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten met een interessante rente een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan is het belastingvoordeel al €1139,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 750.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Marle liggen tussen om en nabij de €4100 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €645,75 (prijs mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Marle kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3425 – €4400€410
2273011€5225 – €5875€575
3351015€6000 – €6125€775
4407016€6350 – €6725€900
5440019€6925 – €7175€1010
6508023€7650 – €8150€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Marle vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marle is 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Marle?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marle

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Marle vergelijken? Met onze stappenplan vergelijk jij in korte tijd een goede specialist in jouw omgeving. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het soort huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Marle.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Olst-Wijhe.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Marle op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8198).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!