Zonnepanelen Wesepe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Wesepe? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via de zonnepanelen-vergelijker tref je veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wesepe!

zonnepanelen installateur 8124
 • Makkelijk geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8124
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wesepe mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.olst-wijhe.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Olst-Wijhe. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Olst-Wijhe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Wesepe
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wesepe kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5050), dan profiteer je al van een korting van €1060,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wesepe zitten vaak tussen de €5300 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Nuon betaal je hiervoor wel €612 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Wesepe bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3550 – €4450€430
2306012€5250 – €5900€575
3333015€6075 – €6100€700
4382016€6500 – €6800€920
5441020€6925 – €7125€960
6505022€7400 – €8000€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Wesepe tref jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wesepe bedraagt 3140 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wesepe?

Bij het installeren van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wesepe

Interessante installaties:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Wesepe vergelijken? Door middel van het advies hieronder heb jij moeiteloos een goede installateur in de buurt. De meeste aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets het type huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Wesepe.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Olst-Wijhe.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wesepe op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 8121, 8124).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!