Zonnepanelen Wijhe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wijhe? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze website vind je samengestelde raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Wijhe!

zonnepanelen installateur 8130
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8130
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijhe mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.olst-wijhe.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Olst-Wijhe. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Olst-Wijhe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wijhe
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wijhe kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan is jouw winst al €1065,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Pakweg 750.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wijhe variëren tussen de €4300 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €614,25 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wijhe kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121008€3650 – €4300€380
2303011€5050 – €5825€675
3356016€6050 – €6125€775
4409017€6500 – €6800€920
5467019€7100 – €7275€1010
6501023€7400 – €8075€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Wijhe bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijhe is 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Wijhe?

Voor het leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijhe

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Wijhe vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vergelijk jij in enkele stappen een professionele installateur in de buurt. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf expliciet het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Wijhe.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op certificering (bijv. Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Olst-Wijhe.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wijhe op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen)? Dan kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8121, 8130, 8131).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!