Zonnepanelen t Loo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in t Loo? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Met innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze vergelijker doorzoek je waardevolle raadgeving over zonnepanelen kopen in t Loo!

zonnepanelen installateur 8095
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8095
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen t Loo mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.oldebroek.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Oldebroek. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Oldebroek zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in t Loo
Op krediet zonnepanelen bestellen? In t Loo kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan is het voordeel al €1018,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 750.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in t Loo komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €686,25 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in t Loo bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117607€3575 – €4350€420
2276012€5200 – €5750€625
3322015€6000 – €6175€725
4406016€6350 – €6600€940
5432019€7075 – €7225€1020
6509021€7525 – €7800€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck t Loo achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in t Loo bedraagt 3180 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in t Loo?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-t-loo

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in t Loo vergelijken? Op basis van het advies hieronder vergelijk je zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets het type huis. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in t Loo.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oldebroek.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in t Loo op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Oldebroek, Wezep, Oosterwolde)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 8095).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!