Zonnepanelen Hattemerbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Hattemerbroek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze vergelijker vind jij omvangrijke aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Hattemerbroek!

zonnepanelen installateur 8094
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8094
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hattemerbroek mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.oldebroek.nl tref je de spelregels in de gemeente Oldebroek. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Oldebroek is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Hattemerbroek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hattemerbroek zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4825), dan bedraagt dit al €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hattemerbroek fluctueren tussen de €4600 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €684 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hattemerbroek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3425 – €4500€400
2307013€5225 – €5775€575
3320014€5950 – €6125€875
4387018€6550 – €6700€950
5464020€6950 – €7300€980
6520021€7525 – €8075€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Hattemerbroek vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hattemerbroek bedraagt 3180 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hattemerbroek?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hattemerbroek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Hattemerbroek vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref jij zonder problemen een professionele specialist in jouw streek. Een aantal adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Hattemerbroek.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oldebroek.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hattemerbroek op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Oldebroek, Wezep, Oosterwolde)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8094).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!