Zonnepanelen Noordeinde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Noordeinde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Met de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Noordeinde!

zonnepanelen installateur 8079
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8079
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordeinde mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.oldebroek.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Oldebroek. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Oldebroek kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Noordeinde
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Noordeinde kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4725), dan pak je al €992,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 500.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Noordeinde liggen tussen om en nabij de €5300 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (prijspeil mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Noordeinde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3525 – €4475€420
2289011€5175 – €5775€525
3326014€5925 – €6125€850
4407018€6400 – €6775€940
5445019€6925 – €7125€1030
6511023€7400 – €8025€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Noordeinde zie je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordeinde is 3180 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Noordeinde?

Voor zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordeinde

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Noordeinde vergelijken? Door het advies hieronder heb jij in een zeer korte periode een uitmuntende installateur in de buurt. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Noordeinde.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oldebroek.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Noordeinde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een project in je eigen buurt (Oldebroek, Wezep, Oosterwolde)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 8079).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!